Navigeren vanuit jouw zonnevlecht

leven vanuit eigenheid, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid

Stralend Watervrij!

Voor veel kinderen is het niet altijd even leuk en gemakkelijk om te leren zwemmen. Als zweminstructeur zie ik veel kinderen die water ontzettend spannend vinden. Zowel de ouders als het kind gaan met tegenzin naar de zwemles. Het kan zelfs zo erg worden dat beiden er al dagen van te voren stress van ondervinden.

Ook baby's kunnen watervrees hebben. Het geluid, gevoel of de geur van het water kan een associatie aan een nare gebeurtenis geven. Dit kan allerlei oorzaken hebben, denk aan het eerste badje dat te heet of te koud was, de onverwachte spetters in het gezicht tijden het baden. Maar ook de herinnering aan de geboorte of zelfs de tijd in de baarmoeder kan hier een rol in spelen, dit vraagt speciale aandacht

Het is mijn missie om kinderen vanuit toerusting en plezier te laten genieten van water. Gezellig, een dagje naar het zwembad, tijdens de vakantie genieten rond het water en met plezier naar zwemles, dat gun ik alle ouders en kinderen.                                     

Hoe zou het zijn wanneer jouw kind Stralend Watervrij is? Dat jij ziet dat jouw kind vanuit plezier en vertrouwen in het water durft te zijn. De basis om (straks) deel te nemen aan de zwemlessen. Graag maak ik dit samen met jou mogelijk tijdens het Watervrij traject.  

 

Tijdens dit traject op maat, werk ik 1 op 1 met jouw kind. Hierbij kijk ik verder dan de angst en onzekerheid en laat jouw kind op eigen tempo wennen aan het (zwem)bad, de accommodatie, geluiden en het water. 

Als ouder wordt jij nauw betrokken bij dit proces. Samen werken we vanuit vertrouwen toe naar het zelfstandig voortbewegen in water. Jouw kind ervaart dat hij/zij vanuit plezier en toerusting kan genieten van het water. 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website. Ik neem vervolgens contact met jullie op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je de ruimte om jullie verhaal te doen en bespreken wij hoe een passend traject er voor jouw zoon of dochter eruit moet komen te zien.

Het Stralend Watervrij traject is telkens voor de duur van een maand. De prijs is inclusief de coaching sessies, oudergesprekken, tussentijds contact via mail, telefoon of WhatsApp, toegang tot het zwembad en BTW.

Je ontvangt maandelijks een factuur, deze dien je voor aanvang van het traject te voldoen. Aan het einde van elke maand bespreken wij samen of we het traject voor een maand verlengen of dat jouw kind in staat is door te stromen naar de reguliere zwemlessen voor het Zwem ABC.

In overleg is het eventueel mogelijk om jouw kind te coachen in een zwembad bij jullie in de buurt.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem gerust contact met mij op. Ik denk graag met jou mee over de mogelijkheden.