Navigeren vanuit jouw zonnevlecht

leven vanuit eigenheid, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid

Voor jou

Ik zie, ik zie…wat jij niet ziet. 

Ik zie een persoon in de spiegel, ben ik het zelf? 

En als ik dit ben, wie ben ik dan? 

Aranka Reeuwijk-Willems

 

Regelmatig hoor ik van kinderen de opmerking  ‘ze zien me niet’. Terwijl zij toch zo hard hun best doet om zichtbaar te zijn en gezien te worden door de mensen om hen heen. 

Het kan dat je onbewust er juist alles aan doet om maar niet op te vallen. Je doet zo hard je best, legt de lat altijd hoger voor jezelf. Op school doe jij meer dan je best en je doet vaak precies wat er van je verlangt wordt. Je probeert bij de groep te horen en toch hou je het gevoel buiten de boot te vallen. Je voelt je alleen en hebt het idee dat je ook alles alleen moet doen.

Ik weet hoe het is om onzichtbaar te zijn en moet toegeven het is ook best wel fijn. Het voelt heel veilig om maar niet je eigen plek in te nemen. Alleen houdt jij jezelf hiermee, ook klein en onzichtbaar voor de wereld én jezelf. En dat terwijl je de wereld zoveel moois te bieden hebt wanneer jij jezelf bent.

Ben je er klaar voor zelf jouw koers te bepalen en jouw eigen plek in te nemen?

Ja het is lastig en soms heel eng, want de gedachte wat anderen wel niet vinden en denken komt regelmatig weer terug. Maar weet je, jij hoeft het niet alleen te doen. Je bent altijd welkom om hulp te vragen. Samen gaan wij kijken wat jouw doelen zijn en hoe wij deze kunnen waarmaken. Hijs de zeilen, neem contact met mij op en leer te varen op jouw kracht.

Liefs Jaquelien