Zonnevlecht Kindercoaching

Stralend in je Kracht

Nieuws

September 2020

Kind in Evenwicht & het Kind van 9

Terugkijkend op de heerlijke verdiepings-dag waar ik mocht uitgroeien tot Kind van 9 Expert!

Op de mooie locatie Bij Aaltje aan de Linie mocht ik mij nog meer verdiepen in waar het in de levensfase van het 'Kind van 9' om draait.

Een prachtige levensfase waarin er vooral grote veranderingen binnenin het kind plaatsvinden en thema's als eenzaamheid, verdriet, bewustwording en angst een grote rol spelen.

Het ene moment krijg je een grote mond en hangt er een briefje op de slaapkamerdeur "verboden toegang!!" Het volgende moment kruipt je kind het liefste in pyjama op schoot, dicht tegen je aan...

Het is zo waardevol om als Kind in Evenwicht coach juist met kinderen in deze leeftijdsfase, 7-14 jaar, aan het werk te mogen gaan. Zodat ik het lijf het woord kan laat doen om te laten zien waar blokkerende emoties en gedachten zitten. Want er gebeurd zoveel van binnen dat het soms lastig is om hier woorden aan te geven en dat is hartstikke ingewikkeld!

Dan is het heel fijn dat je ruimte ervaart, gezien wordt, er iemand naar je luistert en je begrijpt zonder dat je woorden hoeft te geven aan alles wat zo wiebelt van binnen.Februari 2018

Je Geboorte in Kaart

8 februari 2018 is het precies negen maanden geleden dat ik aan tafel zat bij Martine van Moederhart, om mijn eigen geboorte in kaart te laten brengen. Een intense en bijzondere ervaring die heel veel mooie inzichten heeft gegeven zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Die dag is mijn Stralend Watervrij missie geboren. Nu negen maanden later mag ik mijzelf een Geboren Professional noemen!

Het verhaal van iedereen begint al in de buik van moeder. Middels de navelstreng ben je letterlijk verbonden met moeder, voor voeding en zuurstof. Toch gaat deze verbinding nog verder… Alles wat moeder voelt en ervaart tijdens haar zwangerschap, voel en ervaar jij ook. Allemaal onbewust want voor jou zijn jullie als één. Dit is waar jouw verhaal begint!

Een geboorte begint al bij het moment van zwanger worden. Elke geboorte is anders, uniek en bijzonder. De manier waarop je geboren, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. De geboorte heeft een enorme impact op je verdere leven, want alle gevoelens en emoties die jij tijdens de zwangerschap en jouw geboorte ervaren kan jij je herinneren. Ze liggen opgeslagen in jouw cellen, Jouw lichaam weet het!

Hoe reageer jij op stress? Maakt het je onzeker, wordt je wiebelig? Hoe was het voor jou om geboren te worden? Grote kans dat er hectiek of zorgen waren. Sta jij stevig in je schoenen of zoek je veel bevestiging van anderen en ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Mocht jij er zijn tijdens de zwangerschap? Hoe was jouw eerste uur na de geboorte? Lag jij veilig bij je moeder op de borst of werd je direct weggehaald?

Wil jij ook weten welk verhaal schuilgaat achter de geboorte van jouw kind? Waarom hij of zij het zo moeilijk vindt om zelf keuzes te maken of zoveel moeite heeft met afscheid nemen? Je zult versteld staan van de inzichten die je krijgt.

Door de geboorte van je kind nog eens onder de loep te nemen en de bijbehorende geboortepatronen te ontdekken, ga je anders naar je kind kijken. Je begrijpt welke behoefte je kind heeft, dit geeft openheid en bied je de kans anders te handelen.

 Ik ben dan ook erg trots en dankbaar dat ik “Je Geboorte in Kaart” mag inzetten in mijn praktijk.

Je bent welkom om contact met mij op te nemen voor meer informatie over “Je Geboorte in Kaart” of het maken van een afspraak over hoe we hiermee voor jouw kind aan de slag kunnen gaan!