Zonnevlecht Kindercoaching

Stralend in je Kracht

Even voorstellen

Hallo, ik ben Jaquelien ten Have, kindercoach gespecialiseerd in het laten stralen van meiden in de 9-jaars fase.

Na twee jaar op de zeevaart, heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan doen wat ik het liefste doe, werken met kinderen. Begin 2009 ben ik begonnen als zweminstructrice, dit doe ik nog steeds met veel plezier. Mijn grootste motivatie was dat ik kinderen iets waardevols wil meegeven voor de rest van hun leven.

Deze drijfveer zorgde ervoor dat ik ging inzien dat ik graag meer voor kinderen wilde betekenen op een andere laag dan in het zwembad. Met nog geen precies doel voor ogen ben ik de opleiding tot kindercoach gestart. Een intensief meer jarig traject waarbij ik ook steeds meer van mijzelf mocht leren.

De belangrijkste vraag die mij gesteld werd was “wanneer had jij zelf een kindercoach in je leven willen hebben?”

Die vraag was voor mij vrij helder rond mijn 9 de levensjaar, precies rond die leeftijd gebeurde er veel in mijn leven. Toch duurde het even voordat het 9-jarige meisje in mij dit ook echt durfde uit te spreken en ik echt voor mijn doelgroep durfde te gaan staan. Want ja de overtuigingen van toen zaten nog diep geworteld in mijn systeem.

Ik kan mij nog heel veel herinneren van toen ik 9 jaar was. Ik begon te veranderen zonder dat ik er enige grip op had, ik voelde van alles van binnen maar kon er geen duidelijke uiting aan geven.

Ook op school veranderde er veel in de groep. Een groep meisjes op school begon mijn beste vriendin te pesten en ik weet nog goed hoe ik mij in allerlei bochten boog om iedereen blij te maken. Ik vond het verschrikkelijk dat sommige andere kinderen buitengesloten werden en ik werd een allemans vriend. Hartstikke goed zou je denken, maar hier verloor ik ook steeds meer van mijzelf. Te bang om er niet bij te horen, paste ik mij aan de anderen om mij heen aan. Een echte kameleon.

Rond je negende jaar wordt je ook zelfstandiger en onafhankelijker. Een goed tijd om ook verantwoordelijkheden aan te leren en je eigen keuzes te maken. Maar….

Waar wordt ik gelukkig van? Wat vind ik nu eigenlijk? Wat past bij mij? Geen makkelijk pad wanneer je keuzes en meningen altijd zijn aangepast op die van anderen. Het is een leerproces maar wat had ik het fijn gevonden als ik juist in die tijd iemand had gehad die mij kon laten inzien dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik goed ben en mensen je juist leuk vinden omdat je jezelf bent.

Dat maakt dat ik zo gepassioneerd ben om juist de meiden in deze leeftijdsfase te laten Stralen!Thuis ben ik moeder van een vrolijke dochter van 6 jaar en bonus moeder van twee inmiddels grote en al zelfstandige kanjers. Samen met mijn man en ons gezin woon ik aan de rand van Bergen op een heerlijke stek.

Oorspronkelijk kom ik uit Groningen en ben voor De liefde en de liefde voor de kust naar Noord Holland verhuisd. Ik geniet enorm van de mooie omgeving en ga graag wandelen in het bos of door de duinen naar het strand. Ook tijdens de coachtrajecten trek ik er graag met de kinderen op uit, de natuur in, daar ontdekken wij altijd weer wat moois.

Ik hou van de lente, nieuwe dingen leren, de kleur roze, zomervakanties in Oostenrijk. Elke dag ben ik dankbaar voor de bijzondere waarde die kinderen toevoegen. En hoop ik met de stappen die ik met hen mag zetten, dat zij opgroeien tot sterke en liefdevolle volwassenen. 

 

Je zonnevlecht is je basis, jouw Ik. Hier wonen jouw waarheid, schoonheid & vrijheid. Vertrouw op je Ik. De bron van jouw liefde en wijsheid. Jouw IK is stralender dan de zon

Jaquelien ten Have