Zonnevlecht Kindercoaching

Stralend in je Kracht

Welkom bij zonnevlecht coaching

 Wat fijn dat je er bent!

Dit is de plek voor meiden in de 9-jaars fase en hun ouders.

 


9-jaar... Je dochter is een nieuwe fase in gegaan. Voor jou als moeder is dit niet altijd even makkelijk, je ziet je dochter zich steeds meer terug trekken, ze lijkt eenzaam en verdrietig.

Wat gaat er toch in haar hoofd om? Het ene moment zoekt ze geborgenheid en genegenheid en het volgende moment zet ze zich steeds meer van je af, is ze brutaler en toont zelfs wat pre-puberaal gedrag. De stemmingswisselingen, het terugtrekken en het intense (plotselinge) verdriet maken dat jij je zorgen maakt. Wat zit hier toch achter?

Jouw dochter is op dit moment zichzelf en de wereld om haar heen aan het herontdekken. De overgang van kind naar puber is een van de belangrijkste keerpunten in ons leven. De 9-jarige leeftijd wordt in de antroposofie ook wel ‘de val uit het paradijs’ genoemd. Op deze leeftijd, van een jaar of acht tot tien, belanden kinderen vanuit het magische denken in de realiteit van alledag.

Je dochter is in deze leeftijd erg gevoelig voor de sociale druk van buitenaf en worstelt met haar zelfbeeld. De negenjarige fase is eigenlijk een nieuwe Ik-fase, de afscheiding tussen ik en de ander, wat is mijn plek in de groep en hoor ik wel of niet bij? Ook een kritische kijk op het eigen gezin hoort hier bij en dat is niet altijd even makkelijk.

Als ouder proberen wij onze kinderen mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn, door het ze te zeggen, door liefde en aandacht te schenken en hun autonomie te steunen. Toch lijkt dit wel niet binnen te komen. Op dit moment heb je vooral het gevoel machteloos te staan.

Klinkt dit bekend? En wil je meer weten, lees dan rustig verder.

Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen om jouw vragen en/of zorgen te bespreken.

Liefs Jaquelien